sábado, 31 de octubre de 2009

No se lo digas a nadie

No se lo digas a nadie (Ne povejte nikomur), je perujski film režiserja Francisca Lombardija, ki temelji na knjigi z istim naslovom, ki jo je napisal Jaime Bayly ki je pri filmu sodeloval kot scenarist. Premiero je doživel lepa 1998. To je bil prvi film v Peruju, ki je imel homoseksualno tematiko.Joaquín Camino (Santiago Magill), je mlad fant iz visoke Limenske družbe, ki ima homoseksualne tendence, zaradi katerih se sooča s predsodki svojih lastnih staršev in zavračanja s strani homofobične družbe, ki je zelo konzervativna a po drugi strani tudi zelo hinavska. Film prikazuje vrsto situacij, ki se zgodijo Joaquinu, od najstniških let pa vse do njegove odraslosti. Film, kot tudi roman, je sprožila veliko polemiko v Limi.
No se lo digas a nadie (Ne povejte nikomur), je močan in edinstven portret v napetem svetu homoseksualnosti, ki obstaja v Peruju in številnih drugih državah Latinske Amerike.


Igralska zasedba: Santiago Magill (Joaquín Camino), Christian Meier (Gonzalo), Lucia Jimenez (Alejandra), Giovanni Ciccia (Alfonso) in drugi.





FILM
si lahko ogledate tudi na spletu, na žalost le v španskem jeziku.


Dodajam še povezavo do foruma, kjer lahko najdete še nekaj opisov, mnenj,... o ostalih perujskih filmih.

1 comentario:

Unknown dijo...

loh bi organizirala kak večer pa bi gledale filme al pa brale knjige ....