martes, 20 de octubre de 2009

¿Les pusieron droga en sus maletas?

Trije Slovenci, ki so jih aretirali v Peruju, naj bi v Evropo skušali pretihotapiti 55 kilogramov kokaina. Eden med njimi naj bi bil fant pevke Urše Čepin, ki je prepričana, da jim je drogo nekdo podtaknil.

Kokain

V Peruju so aretirali tri Slovence, ki so tihotapili kokain. Iz Južne Amerike naj bi v Evropo skušali pretihotapiti kar 55 kilogramov kokaina. Kot poročjo perujski mediji, naj bi trojica naših državljanov imela s kokainom celo prepojena oblačila.

Za zdaj so v preiskovalnem zaporu, po nekaterih informacijah pa naj bi iz Lime želeli poleteti v Pariz, vmes pa prestopiti v Sao Paulu in Lizboni.

Perujski spletni mediji pišejo, da se je aretacija zgodila na letališču Alejandro Velasco Astete, priprti pa naj bi bili 26-letni Danilo Steger, 25-letni Tom Sajic in 28-letni Aleš Trunkelj. Drogo naj bi skrivali v treh kovčkih.

S policije so za 24ur.com potrdili, da so z dogodki seznanjeni. "Slovenska policija je bila obveščena, da so bili v Peruju prijeti trije slovenski državljani zaradi nedovoljene trgovine s prepovedano drogo,“ je zapisal predstavnik policije za področje kriminalitete Drago Menegalija in dodal, da v okviru mednarodnega policijskega sodelovanja poteka zbiranje obvestil o okoliščinah izvršitve tega kaznivega dejanja, vendar pa drugih podatkov o tem zaradi interesa preiskave ni mogel posredovati.

Tudi z ministrstva za zunanje zadeve so nam sporočili, da so z aretacijami seznanjeni, vendar pa zaradi varovanja podatkov konkretnih informacij o tem ne morejo posredovati. Zagotovili pa so, da delujejo v skladu s svojimi pristojnostmi.

Pevka Urša Čepin zanika, da je bil eden od aretiranih njen partner. Prepričana pa je, da jim je drogo nekdo podtaknil.

Čepinovo novica šokirala

Kljub pisanju medijev, da je eden od aretiranih partner pevke Urše Čepin, je slednja zagotovila, da je "Danilo samo moj prijatelj". Kot pravi, jo je novica šokirala. O tem, kaj se je dogajalo, pravi, da nič ne ve.

"Vem, da so šli na en krajši dopust. Danilo se s temi posli ni nikoli prej ukvarjal, zato me je to toliko bolj šokiralo in jaz mislim, da jim je to nekdo podtaknil.“

Z njim se ni videla tri mesece, nazadnje pa sta se slišala dva meseca nazaj.

24ur.com - videovsebine

druge prispevke na to temo, si lahko preberete tukaj - Eslovenos contrabando cocaína en el Perú ter tukaj - Hladne celice brez stranišč (videovsebina)

No hay comentarios.: