domingo, 1 de noviembre de 2009

El cacao con el mejor aroma en el mundo crece en el Perú

Predstavniki kmetijske zadruge Tocache so se pred nekaj dnevi vrnili iz Francije z listino, ki potrjuje, da so s svojo proizvodnjo kakava osvojili prvo mesto v kategoriji okus "kakava". V mednarodni konkurenci, ki je potekal v Salon du Chocolat v Parizu (Salon Čokolade) so pometli s konkurenco. Mario Cavero Egúsquiza, generalni direktor, je dejal, da je ta nagrada zelo pomembna za Peru, ki je to nagrado osvojil prvič, kot prav tako za dejavnost proizvodnje kakava v državi.

Vsaki peti vzorec iz dreves perujskega kakavovca, so bili uvrščeni med prvih deset najboljših, zaradi svojih dobrih lastnosti: Oro Verde (Zeleno Zlato) zadruga iz Lamas-a (San Martín), Acopagro-ta (San Martin) in Arprocat-a (Tumbes).
Natečaj je potekal med 14 in 18 oktobrom v Franciji, kjer je bilo na razpolago 152 vzorcev kakava, petnajstih največjih držav proizvodnic na svetu. Perujski kakav je presenetil zaradi svoje kakovosti in različnih okolij v katerem raste, zaradi katerega je dobil veliko pozornost s strani medijev in industrije.
Zanimanje za perujski kakav so pokazali že številni potencialni kupci je še dejal Cavero.

No hay comentarios.: