domingo, 18 de octubre de 2009

Perú

Raziskovanje po Južni Ameriki je vedno pestro, saj vključuje krajše trekinge in lahkotnejša vandranja, izlete po puščavah, vulkanih in jezerih. Tokrat bomo pod drobnogled vzeli Peru.

Peru slike-7
Andi - ponos Južne Amerike

Peru leži vzdolž obale Pacifiškega oceana, na drugi strani pa državo obdajajo veličastni Andi z amazonskim gozdom. Peru je tujcem najbolj prepoznaven po izgubljenem in skrivnostnem mestu Machu Picchu, ki so ga ustvarili Inki in je bilo njihovo zadnje skrivališče pred velikim uničenjem civilizacije.

Na žalost lahko dandanes v državi opazimo velik kontrast med bogastvom in revščino, najlepši primer za to pa je glavno mesto Lima. Na prvi pogled nadvse moderno in razvito mesto, ki velja za enega varnejših v Južni Ameriki, lahko ob podrobnejšem raziskovanju hitro nariše drugačno, tisto realnejšo sliko, ki jo večina tujih popotnikov sploh ne vidi oziroma ne doživi.

Zaskrbljujoče je namreč dejstvo, da skoraj dve tretjini prebivalcev Peruja živi pod pragom revščine, najbolj zapostavljeni pa so prav potomci Inkov, ki so pravi magnet za turizem. Kaj je v Peruju resnično vredno doživeti in kako globoko morate za to pogledati v denarnico, pa si lahko preberete v prispevku País diversa, llena de secretos !

24ur.com

No hay comentarios.: