jueves, 29 de octubre de 2009

V Peruju sta se rodili siamski dvojčici, zraščeni s trebuhom. Ker imata le eno srce, ju ne morejo ločiti. Deklici sta sicer zdravi, le naučiti se bosta morali živeti skupaj.

Dvojčici sta se rodili pred enim tednom v perujski porodnišnici. Zraščeni sta s trebuhom in si delita eno srce. Po podrobnem pregledu so tamkajšnji zdravniki ugotovili, da imata samo ena jetra in eno črevo, imata pa vsaka svoja pljuča in ledvice.

„Nemogoče ju je ločiti, če bi to poskušali, bi umrla ena ali obe,“ je povedal Pedro Mascaro, predstojnik porodnišnice v Limi.

Njuna mati Lorenza je srečna, vendar zelo prestrašena. Skrbi jo, kako se bosta deklici navadili druga na drugo. Dobro se zaveda, da bi k njuni ločitvi pomagal le čudež.

„Morali se bosta naučiti živeti skupaj, ker bosta skupaj ostali celo življenje,“ je v solzah povedala medijem. Deklici sta sicer zdravi, nekaj težav sta imeli le z dihanjem, vendar sta že okrevali.

V Sloveniji je na 81 porodov 30 dvojčkov, od tega dve tretjini dvojajčnih in ena tretjina enojajčnih. Prav pri zadnjih je velika verjetnost, da pride do naključne nepravilne delitve jajčeca.

Siamski dvojčici Peru

24ur.com

No hay comentarios.: