sábado, 28 de junio de 2008

Parque Zoologico Huachipa

Živalski vrt v Huachipi ima 2000 živali od tega kar 250 različnih vrst. Veliko videnega sem že poznala iz Ljubljanskega živalskega vrta, mislim živalce, ki so mi znana tudi na oko. A veliko je bilo tudi takšnih, ki sem jih prvič videla. Na žalost si živalskega vrta v miru nisva mogla ogledati v celoti, ker sva prišla eno uro pred zaprtjem le tega, tako, da so naju na koncu že varnostniki podili, pa še dež naju je do dobra namočil. Super so mi bile predvsem glasne ptice, ki jih je bilo malo morje, živijo predvsem v Južni Ameriki v džungli in so raznoraznih živahnih barv.

Ara chloroptera izhaja iz družine Psittacidae. Živi v tropskem gozdu v Amazoniji, njeno življensko okolje pa obsega področje vse od Paname do Argentine. Are se prehranjujejo predvsem s sadjem, semeni, orehi, zrni ter rožami. So zelo radovedne ptice, ki večinoma svojega dneva preživijo z prehranjevanjem. Opažene so bile tudi pri kopanju rova.


Tucaneta tricolor izhaja iz družine Ramphastidae. Živi v pragozdu in je zaščitena ter ogrožena vrsta ptice. Meri do 40 cm, živijo pa lahko tudi do 20 let. Prehranjujejo se predvsem s sadjem in žuželkami (kobilice, hrošči,...).

Lama (llama) je žival podobna kozi ali ovci. Na začetku so lame živele v Severni Ameriki, a so se nato zaradi klimatskih sprememb preselile v Južno Ameriko, kjer domujejo še danes. Po karakterju so lame že naravno socializirane in se ne bojijo človeka in lahko z njim celo sobivajo, to sem videla, ko sva obiskala izgubljeno mesto Machu Picchu tam se prosto sprehajajo na okoli. V primeru izzivanja je njena največja značilnost - pljuvanje. Alpaca suri prav tako kot guanaco in viguna prihajajo iz družine lam. Živijo v Južni Ameriki na predelih Peruja, Bolivije, Čila in Argentine.

Pecari ja prav fletna okrogla stvarca, velika od 90 do 130 cm in tehta do 40 kilogramov, živi na Ameriški celini in jo največkrat primerjajo kar z prašičkom, podobnost je res velika.




Parque Zoologico Huachipa



No hay comentarios.: