sábado, 14 de noviembre de 2009

Las vacas toman el mundo!

Lima se je v četrtek pridružila skupini 70 mest, ki gostijo največjo in najbolj smešno razstavo na svetu: "parada krav" ki je prišla tudi na ulice Lime.

Razstava, ki sledi sanjam, da bi umetnost bolj približali človeku se je odprla v torek iz pod rok, župana Lime, Luisa Castañede. Krave so okrasili številni perujski umetniki, ki so uporabljali tradicionalne perujske motive, prav tako so s tem želeli spodbujati lokalno umetnost in prispevati k dobrodelnosti. Ti edinstveni kipi krav bodo na svojih izbranih mestih ostali vse do februarja, sredstva od prodaje pa bodo šla v sklad Centro Anne Sullivan, fundacija Lima in NGO partnerji v zdravstvu.Kipe krav trenutno lahko najdemo v parkih po Limi, kot so Sáenz Peña park in Chabuca Granda boulevard v Bearrancu, Plaza de Armas v centru Lime, Salazar, Parque del Amor, Raimondi in Kennedy park v Miraflores, Pueblo Libre Central Park in Jockey Plaza Shopping Center v Surcu.
Nekatere lokalne osebnosti, ki so zaslužni za edinstvene kipe krav so Gian Marco, Dina Páucar, Damaris, Carlos Galdós, Pochi Marambio, Raúl Romero, Bruno Pinasco, Mauricio Fernandini, Marcelo Wong, Eduardo Tokeshi, Aldo Shiroma, José Antonio Morales, José Miguel Valdivia in Carlos Revilla med mnogimi in drugi.
Ta razstava, ki se je začel pred desetimi leti v Zürichu in jo lahko najdemo v 70 mestih po vsem svetu, kot so New York, Buenos Aires, Chicago, London, Pariz, Atene, Lizbona in Sao Paulo, je bila ideja Walter Knappa.
Cow Parade

No hay comentarios.: