martes, 9 de noviembre de 2010

Nuevas licencias de casinos: Peru

Začetek novembra je bil za področje Igralniške tehnologije spodbuden: pridobili smo težko pričakovano licenco za preskušanje igralnih naprav (hardware in software) v Peruju.


Peru je prva latinskoameriška država, ki je zakonsko uredila tudi tehnični nadzor igralniških tehnologij. Tehnične zahteve za igralne naprave so predpisane v Pravilniku o prirejanju iger v igralnicah in igralnih avtomatih iz leta 2002, istega leta kot so bili prvič uveljavljeni tudi pravilniki o tehničnih zahtevah za igralne naprave in nadzornem informacijskem sistemu v Sloveniji. Septembra letos je izšel nov pravilnik z zelo podrobnimi zahtevami glede informacijskega sistema igralnih naprav, katerega zahteve morajo prireditelji v Peruju izpolniti do oktobra 2011, SIQ pa namerava biti med prvimi laboratoriji, ki bodo preverjanje sistemov nudili v Peruju.

V tem trenutku sta v Latinski Ameriki le dve državi z uveljavljeno tehniško regulativo: Peru in Panama. Ker je SIQ poleg njiju avgusta letos pridobil še zadnje licence v Španiji, izvajamo preverjanje igralniških tehnologij za ves špansko govoreči del sveta.

Hkrati izvajamo vse aktivnosti za pridobitev licenc v državah, v katerih pričakujemo uveljavitev tehnične zakonodaje v kratkem, na prvem mestu Čile in Mehika.

No hay comentarios.: