jueves, 25 de febrero de 2010

Llama boy mejor que Miller !

Lama boy boljši od Millerja

Ob zmagovalcu Carlu Janki sta bila po veleslalomu v središču pozornosti 51-letni Mehičan Von Hohenlohe in 16-letni Perujec Manfred Reyes, ki sta za prvakom zaostala 33 oziroma 25 sekund.Mlademu lama boyu je že med vožnjo padla iz rok palica, starajoči se smučarski princ pa je v izteku veleslalomske proge v Whistlerju povsem obvladal dajanje intervjujev. "Kot vedno je tudi letos divje, napeto. Gre za 'look'. Oči celotnega sveta so uprte sem," je niansiral smučarski eksot Hubertus von Hohenlohe, ki tekmuje za Mehiko.

Kot vedno je tudi letos divje, napeto. Gre za ‘look’. Oči celotnega sveta so uprte sem.
Von HohenloheV svoji bandido tekmovalni opravi, ovešen z vgraviranimi pištolami in pasovi z naboji, je poskušal Von Hohenlohe, z 51 leti najstarejši udeleženec zimskih olimpijskih igrah, še enkrat v popolnosti užiti svoje pete in verjetno zadnje igre: "Ne skrbi me moj čas, temveč moj slog in oblačila," je povedal eksot, ki je za olimpijskim zmagovalcem, Švicarjem Carlom Jankom, zaostal 33,64 sekunde.

Tudi za 16-letnega Manfreda Oettla Reyesa je bila na tekmovališču Creekside oprema ena od poglavitnih tem. O tem se je prvi udeleženec ZOI, ki prihaja iz Peruja, razgovoril v najboljši bavarski nemščini. Ko je začel tekmovati v svetovnem pokalu, so ljudje hoteli potipati njegovo oblačilo.

"Vsi mislijo, da je pletena," je pritrdil Manfred Oettl Reyes. Njegov tekmovalni dres je sila pisan, s potiskanimi lamami. Od daleč res deluje tako, kot da bi bil grobo pleten, ne pa izdelan iz visoko tehnološko obdelanega materiala. Z dve leti starejšo sestro Ornello, ki je na startnem seznamu tekmovalk v veleslalomu in slalomu, Manfred tvori prvo mini perujsko ekipo na zimskih olimpijskih igrah. Brat in sestra sta pravzaprav rojena v Münchnu, odrasla sta ob Chiemseeju, trenutno živita v avstrijskem Innsbrucku. Perujsko državljanstvo imata potomca nemškega očeta in perujske matere od lanskega poletja. Prošnjo, da v Kanadi zastopata barve andske države, so pozitivno rešili šele pred nekaj tedni.

"Zelo sem vesel, to je res krasno," je navdušen Manfred. Ujezilo ga je le, ker je med vožnjo izgubil eno od palic. "Poduk za Soči torej, da ju moram držati bolj čvrsto," je komentiral. Svojo prvo olimpijsko veleslalomsko vožnjo je najstnik končal na 67. mestu, od zmagovalca Janke ga je ločilo dobrih 24 sekund – v smučanju to pomeni cela svetlobna leta.

Bil sem boljši od Bodeja Millerja.
Manfred ReyesZabavni fant z izrazitimi črnimi valovitimi lasmi je svoj rezultat sprejel s šalo. "Bil sem boljši od Bodeja Millerja," se je pošalil, ko je imel v mislih odstop Američana. Na slalomu upa, da bo od Millerja dobil vsaj avtogram ("moram si pripraviti papir in svinčnik"), do ZOI 2014 pa računa, da bo izboljšal svoj športni dosežek.

zurnal24.si

No hay comentarios.: