miércoles, 11 de marzo de 2009

La Teta Asustada

Peru je imel na letošnjem Berlinalu prvič svojega predstavnika in je že osvojil glavno nagrado. "To je za Peru, za našo državo," je dejala zadovoljna Llosa. "Potrebujemo takšno nagrado. Za nas je pomembno, da ljudje spoznajo naše filme," je na novinarski konferenci še pojasnila Perujčanka.

Film La Teta Asustada (Mleko bridkosti), sicer govori o mladi ženski, ki trpi za posledicami skrivnostne bolezni, ki naj bi jo z mlekom nanjo prenesla njena mama, ki je bila v času spopadov med perujskimi oblastmi in levičarskimi gverilci v 80. in 90. letih minulega stoletja zlorabljena.

Glavna igralka Magaly Solier, ki v filmu igra Fausto, se je za nagrado zahvalila in jo posvetila svoji materi in vsem ženskam, predvsem pa Peruju. Mlada igralka je na koncu zapela še pesem iz filma v svoje nacionalnem Quechua jeziku.
Perujčani so zelo ponosni na to nagrado in odkar je La teta asustada zmagala na filmskem festivalu, se tukaj ogromno govori o tem dosežku.
V Perujske kinematografe film še ni prišel, premierno se bo predstavil jutri. Prvi so ga videli v Manchay-u, kjer so film tudi snemali, film se je odvijal kar na prostem na mestnem trgu.

No hay comentarios.: