domingo, 2 de noviembre de 2008

La Gran Semana de Lima

Rock, salsa in glasba criolla so se slišali ob sklenitvi velikega tedna, ki smo ga praznovali v Limi. Že četrto leto zapored je bila Lima v praznovanju luči, zvokov in okusov.
Teden Lime predstavlja skupno prizadevanje različnih zasebnih podjetij in občin v Limi z namenom, da prebivalce kapitala "prevzame" od ulice in jim omogoča uživati v različnih kulturnih in umetniških dejavnostih, ki so se odvijale na različnih točkah mesta.

Festival se je odprt v petek 24.oktobra, s temo "mesta luči". Lahko smo uživali v ognjemetu in odlični osvetlitvi glavnega odra, na katerem so nas zabavale različne glasbene skupine, kot npr. The Caribs of Guadalupe, Nicole Pillman (tekmovalka na latino-ameriškem idolu) in Carlos Alvarez. Prireditev se je odvijala v centru mesta na trgu Plaza de Armas.
" Festival se je začel, že ob šestih popoldan, končal pa ob desetih, kar me je zelo presenetilo, da je trajal tako malo časa. Elio pravi, da Alan ni bil prav navdušen nad hrupom in da naj bi zato trajal tako malo časa. Midva sva prišla zelo pozno tako da sva vse nastope zamudila, videla pa sva ognjemet. :) "


V soboto 25.oktobra je festival dobil ime "mesto fantazije" Rock spektakel z različnimi Perujskimi rock zasedbami na čelu z nacionalno skupino Libida se je odvijal v Parque de la Muralla in je bil omogočen s strani družbe Movistar.
" Ljudi je bilo ogromno, preden smo lahko vstopili v park, so nas pregledali iz varnostih razlogov. Alkoholna pijača na sam koncert ni bila dovoljena in tudi notri niso prodajali alkohola. Kar me je znova presenetilo, kaj takega se na slovenskih rokerskih žurih nikoli ne zgodi. Koncert je bil fantastičen, glasbene skupine so me navdušile, še najbolj zasedba z imenom Zen."



V nedeljo 26. oktobra je Lima postala "mesto okusov." Kjer se je odvijalo mnogo tekmovalj za najboljšo Limsko sladico.


"Mesto sanj" se je odvijal v ponedeljek 27. in torek 28. oktobra v Exposition parku. Centralna banka - Bank of Credit je bila pokrovitelj obeh festivalov, ki ga je zaznamoval slogan "Lima včeraj, danes in večno."


V sredo 29. oktobra se je zgodilo "mesto čudes" in je potekala v Exposition parku.

Prvič je bila moda del praznovanja v tednu Lime. Ripley je odgovorna za parado, ki je imela naslov petih kontinentov, z več kot 50 modelov na pisti, ki so predstavljali pomlad-poletje 2009. Dogodek se je odvijal na trgu Plaza de Armas v četrtek 30.oktobra.

Naslednji dan je nastopil dan glasbe Criolla. Na festivalu pa so nastopali Dina Paucar, skupino Rio, skupina 5, Bartola in Andy Montanez.

"Mesto zvezd" se je imenoval zadnji dan velikega tedna v Limi. Ki se je zaključil 1. novembra.

http://www.gransemanadelima.com/

No hay comentarios.: